Microsoft werkt hard aan vervelende Skype-bugs

Microsoft werkt hard aan vervelende Skype-bugs

Skype neemt vanaf nu de vele klachten van ontevreden gebruikers echt serieus. In een interview met The Verge laat Jeff Kunins, Skype’s Product Manager, weten dat er hard aan de problemen gewerkt wordt.

De overgang van het eens zo populaire Windows Live Messenger (MSN) naar Skype is alles behalve vlekkeloos verlopen. Dat blijkt wel uit de grote hoeveelheid reacties bij onze Skype-tutorials.

Eén van de grootste problemen van Skype is het synchroniseren van de berichten over verschillende apparaten. Als je berichten verstuurt met de apps voor Windows, Mac, Android, iOS en Windows Phone komen ze vaak niet aan of worden ze als gelezen gemarkeerd, terwijl dat niet zo is. Gebruikers klagen daarnaast over de notificaties die Skype naar alle beschikbare apparaten stuurt, in plaats van naar alleen de actieve apparaten. Kunins belooft dat deze problemen in de toekomst niet meer voorkomen.

“Je zou denken dat het juist synchroniseren van alle apparaten eenvoudig is, maar het tegendeel is waar.”

Een ander synchronisatieprobleem doet zich voor als je gebeld wordt, opneemt en de ringtone nog steeds doorgaat op een ander apparaat. “We werken hard aan deze bug. Je zou denken dat het juist synchroniseren van alle apparaten eenvoudig is, maar het tegendeel is waar. Met name bij platforms als Windows 8,” legt Kunins uit. Volgens hem zal dit probleem tegelijkertijd met de messenger-bug opgelost zijn.

Daarnaast verzekert Kunins dat met de komst van Windows Phone 8.1 de prestaties van de Skype-app voor Windows Phone aanzienlijk verbeteren. Het Skype Team werkt op dit moment nauw samen met het Windows Phone Team om de gebruikerservaring te verbeteren.

Ten slotte gaat Kunins in op de problemen met Skype na de overname door Microsoft. Met name Windows Phone-gebruikers moesten lang wachten op de beroemde videobel-app, terwijl de apps voor Android en iOS al lang en breed waren uitgerold. Kunins: “We zijn niet de eersten die Windows Phone hebben achtergesteld. Die fout maken we niet meer. Verwacht een aantal leuke features in de nieuwe Windows Phone 8.1-app.”

Bron: The Verge

Ervaar jij nog steeds problemen met Skype?

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden